måndag 19 juni 2017

Nu har du chansen att inte missa Kamraternas ENLEVERINGEN på Årsta Teater.


Om du bara har tänkt att du ska se en sak i sommar så ska du välja den här, för du kommer att få mersmak och gå på andra saker. 
Foto Mikael Silkeberg

Om jag skulle försöka göra som en vinprovare, du vet "Det här vinet smakar torv, knivsudd sparris, och med en fläkt av jordkällare och Åland," och försöka beskriva Kamraternas uppsättning av Mozarts ENLEVERINGEN, i regi av Dan Turdén, på Årsta Teater, så skulle det se ut lite såhär: 
"Den här föreställningen fick mej att tänka på The Undbreakable Kimmy Schmidt, Stephen Kings Lida, Dunderklumpen, Gunnel Lindbloms Ensam Hemma Åker Gungstol, Alice i Underlandet och När Lammen Tystnar.

Innan jag gick på föreställningen tittade jag igenom en annan filmad version av operan, och klarade inte av att titta igenom hela. Det var så segt, så fånigt, dåligt, och sådär felaktigt skrattretande som vissa operauppsättningar kan vara. 

Det var aldrig någon chans att jag inte skulle gå och se Kamraternas version, men jag ställde mej ganska frågande till varför man valt just denna malpåsedoftande verk, och vad man egentligen skulle lyckas åstadkomma.

För, förstår du, om du inte känner till originalet, så är det väldigt spännande, men om du är bekant med originalhistorien, då kommer du att få följa med på en sjukhelsikes resa. 

Du har nio datum, så någon dag borde nog passa in: 

Alla föreställningar kl 19.
Juni: 20, 26, 28, 30
Juli: 2 (OBS kl 16), 3, 5, 7, 9 (OBS kl 16) 


Här är deras HEMSIDA
Och biljetter köper du HÄR.

Givetvis kommer en mer utförlig analys om några veckor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar