måndag 7 september 2015

Just nu ser jag fram emot -


- söndag, och Folkoperans öppna repetition av La Traviata

Följande står att läsa på deras hemsida, och det gör mej supersugen!!!

"I närkamp mellan konventioner och gränslöshet, bland swingers och kärlekstörstande dragqueens utspelar sig Folkoperans La Traviata. Regi av Mellika Melouani Melani. 
Verdis opera La Traviata är ett passionerat drama. En kamp mellan konventionerna och det otillåtna, gränslösa. Musiken fångar den längtan vi alla bär på - att bli älskade och accepterade så som vi är. Nakna, bodybuildade, i mustasch, BH, med ridspön eller i helt vanlig galaklänning.
Traditionellt har många lust- och maktrelationer varit förbjudna för kvinnor. I 1850-talets Paris, där La Traviata utspelar sig, växte en ny stadsbild fram där nya könsroller plötsligt blev möjliga. Borgerliga kvinnor som inte ville gifta sig kunde överskrida de gamla gränserna. På Folkoperan placeras huvudpersonen Violetta i samma begärssfär som mannen. De traditionella och stereotypa genusnormerna destabiliseras. Vi vill utmana både verket och publiken om de traditionella föreställningarna om manligt, kvinnligt och sexualitet. 
Bland de utvalda artisterna till vår La Traviata finns ett flertal internationellt verksamma operasångare från de europeiska operascenerna. "

Eller hur? Det här måste man ju se!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar