måndag 11 april 2016

Just nu ser jag fram emot -

- kvällens genrep av musikalen CARMENCITA ROCKEFELLERpå Scalateatern.


Från deras hemsida:

Carmencita Rockefeller intar Stockholm
Nu släpps biljetterna till musikalen ”Carmencita Rockefeller – Prinsessa av Japan” som har gjort succé i södra och västra Sverige under 2013 och 2014. Mellan den 12 och 27 april ges sex föreställningar på Scalateatern i Stockholm. Handlingen är baserad på en sann historia om en hårfrisörska från Malmö, som under 1970-talet lyckades övertyga den skånska noblessen att hon bland annat var medlem av finansfamiljen Rockefeller, amerikansk toppdiplomat, geniförklarad cancerforskare, CIA-agent och barnbarn till den japanske kejsaren Hirohito.
Berättelsen om kvinnan som kallade sig Carmencita Rockefeller är häpnadsväckande men sann. Hur lyckades en vanlig hårfrisörska från södra Sverige dupera inte bara sina många älskare, utan även hela den skånska societeten, och självaste Försvarsmakten? Trots att hon saknade språkkunskaper och utbildning, lyckades Carmencita bli ett så etablerat namn att hon av en hög befälhavare ansågs som det självklara valet för nobelpriset i medicin.
− Min första kontakt med fenomenet Carmencita Rockefeller var när jag jobbade på Malmö-TV i mitten av 80-talet. Jan Guillous Rekordmagasinet producerade en dramadokumentär om rättsfallet Carmencita, och min sambo spelade huvudrollen. Jag kände genast att historien hade potential att bli fantastisk musikdramatik, säger Rikard Bergqvist, regissör och textförfattare till Carmencita Rockefeller.
Carmencita var verksam i slutet av 1970-talet, då hon nästlade sig in i samhällets toppskikt genom att säga sig tillhöra den amerikanska finansfamiljen Rockefeller. Hon påstod sig dessutom vara barnbarn till den japanske kejsaren Hirohito, hjärnkirurg och världsberömd cancerforskare som löst sjukdomens gåta och botat sig själv. Carmencita iscensatte maskeraden med hjälp av sin man, som utgav sig för att vara hennes bror Bing Rockefeller, fyrstjärnig general och chef för CIA i Europa. I själva verket var han kock på en lunchrestaurang. När bluffen uppdagades efter sju år blev paret åtalade men fick bara villkorliga domar eftersom det ansågs att de inte varit ute efter ekonomisk vinning. Det de sökte var spänning och verklighetsflykt.
Carmencita Rockefeller spelas den 12, 13, 19, 20, 26 och 27 april på Scalateatern i Stockholm.
Föreställningens längd är 2 h 25 min inklusive paus.

Biljetter köper du här>>
Om Carmencita Rockefeller
- Manus, sångtexter och regi: Rikard Bergqvist
- Musik: Martin Östergren, Mathias Venge och Sara Jangfeldt
- Koregrafi: Camilla Ekelöf
- Scenografi, Kostym: Tomas Sjöstedt
- Ljusdesign: Joakim Brink
- Huvudrollen som Carmencita spelas av Anna-Maria Hallgarn, och rollen som hennes älskare Åke av Rolf Lydahl.
- Föreställningen är ursprungligen ett beställningsverk från Malmö Opera, uruppfördes i samarbete med Helsingborgs Stadsteater och vidareutvecklades av Göteborgsoperan.
- Carmencita Rockefeller hade urpremiär den 9/2 2013 på Helsingborgs Stadsteater i samarbete med Malmö Opera. Efter turné i Sydsverige inklusive Malmö Operas stora scen, har föreställningen satts upp av Göteborgsoperan där den spelats ett trettiotal gånger både som turné och på stora scenen under 2013-2014.
Ensemble
- Anna-Maria Hallgarn – Carmencita
- Rolf Lydahl – Åke
- Joachim Bergström – Bing
- Peter Gröning – Domaren/Fyrstjärnan
- Sara Jangfeldt – Domarens hustru
- Fredrik Lexfors – Texas Bill/Översten
- Thérèse Andersson Lewis – Texas hustru
- Karolin Funke – Överstinnan
Musiker
- Martin Östergren – Kapellmästare piano
- Mathias Venge – Gitarr
- Ulric Johansson – Bas
- Dan Strömkvist – Slagverk
- Mirjam Charas – Violin
Biljetterwww.scalateatern.se. Scalateaterns biljettlucka, Wallingatan 32, 08-14 35 75.
Öppettider: onsdag: 12-18, torsdag: 15-18, fredag: 15-18.
Pressansvarig 
Maria Sachs, MSLGROUP, tel 0733-67 66 56, email maria.sachs@mslgroup.com
Producent 
Lifeline Entertainment
Fotograf
Föreställningsfoton från Carmencita Rockefeller på Malmö Opera - en samproduktion mellan Helsingborgs stadsteater och Malmö Opera - Fotograf: Markus Gårder.
Föreställningsfoton från Carmencita Rockefeller på Göteborgs Operan (2013) -  Fotograf: Jesper Anhede.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar