tisdag 12 mars 2019

Jag vill passa på och tipsa om -


- underbara STOCKHOLMSDJUR, med Teater Parterren, som haft nypremiär på Teater Pero. Jag såg föreställningen på Kilen för snart ett år sen, och var totalcharmad!  

Här är lite från mitt inlägg då:
"Jag kommer aldrig att kunna se på svanar på riktigt samma sätt igen. När David Book och Henrik Bergström, klädda i vita polotröjor, som det arkitekturintresserade, gifta gay-svan-paret, kommer unglidande på varsin hoverboard, ljudslöst, liksom svävande över scengolvet, då är det magiskt.
Nu när jag tänker efter kommer jag nog inte att kunna se på hoverboards på samma sätt igen, heller. 

Jag känner bara till dramatikern David Book som skådespelaren David Book, och bara från Dramaten, i uppsättningar som JOHANNAOIDIPUS/ANTIGONEDET BLÅSER PÅ MÅNENWERTHER och NECRONOMICON. Men jag är väldigt glad att jag lärde känna författaren, också, för det här känns som något nytt, och intressant."

Här kommer lite från deras Hemsida: 

"En svan råkar ut för en fontänolycka och fylls av existentiella reflektioner. Han och maken står snart inför ett vägskäl. En råtta på väg att göra exit ur det småkriminella livet gör misstaget att smaka förgiftad mat. Den grävande journalisten af Mulfvad ser tillfälle att berätta råttans livshistoria. Boken ”En sista bit ost innan jag går (to the valley below)” tar form. Vid Norr Mälarstrand närmar sig bäversonens stora övningsdag i dammkonstruktion. Bäverpappan sätter familjen på spel. Anden, ensam efter kvällens brödorgie brottas med sin längtan efter närhet och mening. Kossan på Skansen är fast anställd.

Djurens vägar korsas under ett dramatiskt dygn. I förortsbuskage och trädkronor, vid kajkanter och i familjernas bon spänns livstrådarna. Tillvaron präglas också av de tvåbenta varelserna i toppen av näringskedjan – Entreprenörerna. 

Medverkande:
Henrik Bergström, David Book, Johanna Rane

Manus:
David Book
Regi och visuellt utförande: Ensemblen."

Datum: 11, 12, 18, 20, 21 mars kl. 19.00
Längd: 1 tim & 30 min, ingen paus
Förköp Biljetter: Kulturbiljetter

Här är Parterrens Hemsida.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar