onsdag 6 mars 2019

Idag ser jag fram emot -

-genrepet av Mike Bartletts INGRIPANDET, på Riksteatern, i regi av Victor Molino.

Foto Sören Vilks

Från Riksteaterns hemsida:

"En rapp dramakomedi om vänskap med förhinder
Foto Sören Vilks
Ingripandet är en rapp dramakomedi och en hyllning till den innerliga vänskapen och dess många fallgropar. Vad händer när kärlek, livskriser och olika åsikter kommer emellan? 

Det som börjar som en vardaglig politisk diskussion utvecklar sig snart till något helt annat. Upprörda känslor får både gamla och nya motsättningar att komma upp till ytan. Innan de två bästa vännerna vet ordet av hänger hela deras relation på en skör tråd.

De två rollerna spelas av Per Burell och Pelle Grytt. Per Burell är en av Riksteaterns mest välkända skådespelare och har setts i en rad uppsättning, senast medverkade han i Några av oss. Pelle Grytt är hösten 2018 aktuell i Den inbillade sjuke på Maximteatern med bland annat Mikael Persbrandt och Petra Mede.

För regi står Victor Molino Sanchez, teaterregistudent vid Stockholms dramatiska högskola. Med Ingripandet gör Victor sin praktik på Riksteatern. Som handledare har han Riksteaterns förra teaterchef Måns Lagerlöf. Victor har en gedigen bakgrund som musikalartist och skådespelare.  

Ingripandet (originaltitel An Intervention) är skriven av Mike Bartlett, engelsk dramatiker som även skriver för film och tv. På SVT kunde vi nyligen se hans hyllade dramaserie Doctor Foster.
Pjäsen hade urpremiär på Watford Palace Theatre i England 2014 och blev mycket väl mottagen av både publik och recensenter."

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar