måndag 28 oktober 2013

PRINSEN OCH POJKEN, Regi & text Adam Gardelin Efter en bok med samma namn av av Isak och Roberth Fearon I rollerna Hannah Bratt och Michelle Nordlander Mask Suzan Gunillasdotter Collins Maskörassistenter Zara Florence Fager Musik Isak Fearon,föreställning 73 2013

Det här var en liten gullig barnföreställning om en prins som ville ha en hjärtevän - en pojke, inte en flicka. Gullig historia och framförs av två skådespelerskor som spelar två flickor som leker att dom är prinsen och pojken. Den bygger på en bok, och jag antar att man kunde fått ut lite mer om man läst boken, det var lite slagsmål med drakar som jag inte hängde med på riktigt. Gullig, och bara en halvtimme lång


Gillade du det här kanske du också gillar: 


"Du är inte van att vara här uppe. Du brukar sitta nere på parkett. Allt ser lite annorlunda ut såhär från ovan. Det är långt ner till scenen. 
Rösten i ditt öra viskar: 
”Om en stund kommer du att ligga där…”
Personen nere på scenen är borta. Scenen är helt tom.
”Res dej.”
Du reser dej."

Låter det intressant? Här är resten: 


http://minstengangiveckan.blogspot.se/2014/03/i-shall-not-be-entirely-forgotten-manus.html


DON GIOVANNI 

"Det är mästerligt berättat. Jag hinner aldrig ens gissa vad som ska hända, för saker bara händer hela tiden. Speglar krossas, blod skvätter, hjärtan krossas. Delar av damkören rusar in, i bröllopskläder, och försvinner in på varsin mugg. Dörrarna öppnas, och dom är inte ensamma. Brudgummarna har hittat in. På en mugg sitter till och med två brudgummar. Det tackar vi för."

Låter det intressant? Här är resten: 

http://minstengangiveckan.blogspot.se/2014/03/don-giovanni-av-wolfgang-amadeus-mozart.html

JILL JOHNSON PÅ HAMBURGER BÖRS

"Lars Wallin, som jag tycker vanligtvis gör stilrena balklänningar, såna där som man tänker sej att prinsessor eller blivande brudar tar på sej när det verkligen ska till, har här lyckats få på Jill en humoristisk kollektion av 80-talsretro och country-kitsch. Det är fransar och fjädrar och stövletter och strass. Allting klär en skönhet."

Låter det intressant? Här är resten:

http://minstengangiveckan.blogspot.se/2014/02/jill-johnson-pa-hamburger-bors-ide-och.html

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar