fredag 7 juni 2019

Idag ser jag fram emot -


- premiären på YTTRANDEFRIHET PÅ RIKTIGT, lr Flashback iaf  av och med en teatergrupp som är ny för mej: Spångs Orkester, även om flera av skådespelarna är bekanta. 

Från deras hemsida

Spångs Orkester är ett stockholmsbaserat teaterkompani som varit verksamma sedan 2013. Den konstnärliga ledningen består av Frida Spång, Maja Frykberg Andersson, Rasmus Gisby, Hjalmar Wide och Anna Belstock.
Spångs Orkester jobbar med nyskriven dramatik och har tillsammans utvecklat ett unikt arbetssätt där regissör, manusförfattare och ensemble jobbar i ett nära samarbete från ett tidigt stadium med att utforma pjäserna och föreställningarna genom diskussioner och improvisationer. De teman vi utforskar berör aktuella ämnen i samtiden. Vi jobbar även i nära samarbeten med andra konstnärer såsom ljus- och ljuddesigners, koreografer, musiker, grafiska designers mm. och lämnar stort utrymme för konstnärlig frihet för att hela tiden vidga perspektiven på teatern som konstform och vad det är.
Spångs Orkester arbetar alltid i största möjliga mån med bred representation i våra rolltolkningar och jobbar även könslöst med våra roller. Vi anser att en skådespelare är en skådespelare och att hen kan tolka alla roller oavsett genus, ålder, etnicitet etc.
Spångs Orkesters föreställningar har beskrivits med ord som “som att var på en fest där ingen är rädd om inredningen”, “som David Lynch fast på scen.” och “ensemblen är rebelliska och coola.” Vi har ett tilltalssätt i våra föreställningar som är ohämmat och direkt, lekfullt och kaxigt. Ett av våra mål är också att göra teater intressant och lättillgängligt för personer som inte vanligtvis skulle välja att se teater och som sällan känner sig träffade av konstformen.
Spångs Orkester har ingen egen scen utan samarbetar med scener runt om i Stockholm.

Spångs Orkester grottar ner sig i det väletablerade nätforumet Flashback. Föreställningen YTTRANDEFRIHET PÅ RIKTIGT, lr Flashback iaf undersöker hur den totala yttrandefriheten som råder på internet påverkar oss som individer och samhälle i stort. 
Vad gömmer sig i detta samhällets och debatternas bakgata, dit vi vänder oss för att skyddade av anonymiteten söka stöd och råd, skvaller och information och där vi tömmer ur oss våra hemliga tankar och känslor? Spångs Orkester bjuder in er till ett utforskande om vad som händer om så kallad total yttrandefrihet existerar.  
Föreställningen bygger på iscensatta trådar tagna direkt från forumet.
Hur hanterar man ångest?
Hur lyckad var din torskdebut?
Och framförallt:
Hur dansar man som kille på nattklubb?

Information om verket: 
Längd: 2h inkl. paus
Pris: 200 vuxen, 100 student
Speldatum: 7, 10, 12, 13, 14, 15, 17, 18, 19 juni
Samtliga föreställningar spelas kl. 19.00
Regissör: Sanne Bornesten & Maja Frykberg Andersson 
På scen: Rasmus Gisby, Frida Spång, Hjalmar Wide, Johanna Hovergren, Maja Frykberg Andersson
Koreografi: Ester Olofsson
Kompositör: Robert “Printa” Larsson
Ljusdesigner: Christoffer Lloyd
Scenograf: Fuji Hoffmann
Kostym: Ulrika Lindqvist
Maskör: Catharina Lundin
Inspelad röst: Sanna Persson Sannerholm
Producent: Laila Snijder
Produktionsassistent: Elin Hensch
Art director: Heidi Edström
Med stöd från Stockholms Stad
I samarbete med ABF

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar