fredag 27 november 2015

Just nu ser jag fram emot -

- nästa vecka, och onsdagens besök på Wermland Operas uppsättning av:
En Gentlemans Handbok i Kärlek & Mord


Från deras hemsida: 
Fantastiska nyheter! Monty får reda på att hans släkt är idel ädel adel och att han har möjlighet att bli nästa greve av Highhurst.
Det finns bara några mindre problem; de åtta släktingar som står före honom i kön till titeln! För att nå ända fram till titeln och godset får Monty använda en stor portion charm… och en liten nypa mord!

I huvudrollen som gentlemannen Monty får publiken möta Jonas Schlyter, bland annat från musikalsuccéerna Evigt ung, Crazy for you och Parade. Medlemmarna i familjen D'Ysquith, som måste röjas undan för att de står i vägen för Montys arv och titel, spelas ALLA av Christer Nerfont. Han får ta sig an smått skruvade karaktärer i form av en dandy, en greve, präst, välgörenhetsdam, bankdirektör, firad skådespelerska med flera, vilka alla får sätta livet till på de mest fantastiska sätt! Sibella, Cecilie Nerfont Thorgersen, och Monty älskar varann men Sibella kan inte tänka sig att gifta sig av så banala skäl som kärlek. Hon får dock oväntad och ovälkommen konkurrens av Montys nyvunna kusin, den vackra Phoebe D'Ysquith, Anna Maria Krawe. AnnLouice Lögdlund spelar Miss Shingle som också har ett finger med i spelet kring Monty och hans öde. 

Dessa karaktärer flankeras också av ensemblen Karin Funk, Hanna Ulvan, Jenny Bergqvist, Emil Schillén, Tord Hansson och Tore Norrby, vilka väver ihop historien med sina lätt bisarra och galna rollgestalter.

Musikalen regisseras av Markus Virta som senast regisserade musikalen Parade i Karlstad. Nigel Hook, vars arbeten Wermland Operas publik förut har upplevt i Crazy for You och Shrek, har designat den fantasifulla scenografin och de härliga, detaljrika och färgsprakande kostymerna. I orkesterdiket sitter Wermland Operas orkester, vilka spelar under ledning av dirigent Johan Siberg.

Musikalen utnämndes till USA:s bästa musikal 2014 och den går fortfarande för fulla hus på Broadway. Först i hela Europa kommer musikalen nu till Sverige och Wermland Operas Stora scen i svensk översättning av Calle Norlén.


Text och sångtexter      Musik och sångtexter
Robert L. Freedman         Steven Lutvak
Baserad på romanen ”Israel Rank” av Roy Horniman.
Framförd med tillstånd av JOSEF WEINBERGER LIMITED
på vägnar av  MUSIC THEATRE INTERNATIONAL of New York.

Medverkande: 
Monty Navarro Jonas Schlyter
Miss Shingle AnnLouice Lögdlund
Sibylla Hallward Cecilie Nerfont Thorgersen
Phoebe D’Ysquith Anna-Maria Krawe
Familjen D’Ysquith Christer Nerfont
Ensemble Jenny Bergqvist
Ensemble Karin Funk
Ensemble Tord Hansson
Ensemble Tore Norrby
Ensemble Emil Schillén

Ensemble Hanna Ulvan

Översättning: Calle Norlén
Regi: Markus Virta
Dirigent: Johan Siberg
Scenografi & kostym: Nigel Hook
Ljusdesign: John Bishop
Koreografi: Gunilla Olsson Karlsson
Maskdesign:: Christina Hednar
Ljuddesign: Johannes Medelius



Spelperiod: 5 november - 31 december 2015

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar