lördag 7 mars 2020

READING AV BESS WOHL'S GRAND HORIZONS PÅ PLAYHOUSE TEATER


ÄNTLIGEN PÅ ÅLDERNS HÖST – LÅT LIVET BÖRJA!
 
Tisdag 17 mars är det dags för årets första reading, av Bess Wohls nya pjäs Grand Horizons. Hon bjuder här på en humorfylld och livsbejakande skildring av åldrande, frigörelse och vilka chockvågor som sprids i en familj när tre små ord yttras efter 50 års äktenskap: Jag vill skiljas.

Klicka för att boka!

GRAND HORIZONS av Bess Wohl

Bill och Nancy har varit gifta i 50 år. De har just flyttat in i ett bekvämt seniorboende, Grand Horizons, en utmärkt plats att tillsammans spendera ålderns höst på. Men nånting skaver, Nancy kommer till en insikt: Hon vill skiljas. Bill är inte främmande för idén. Det är däremot deras vuxna söner Ben och Brian, som drar igång ett helt batteri av åtgärder för att få sina föräldrar att komma till sans. En skilsmässa NU? Det kan inte vara något annat än ett förvirrat infall, kanske ett tidigt tecken på demens?

Grand Horizons hade urpremiär 2019 och gick i början av 2020 upp på Broadway. Med mycket humor och hjärta skildrar Bess Wohl en familj i gungning – och frågan är vem som egentligen har det svajigast, föräldrarna eller de vuxna barnen? Här får också ålderdom i relation till frigörelse och sexualitet ta plats – uppfriskande och sällan skildrat på scenen.

Bland Bess Wohls tidigare pjäser finns bland andra Small Mouth Sounds som Playhouse satte upp 2016 under den svenska titeln Tala Är Silver.

”A sweet, sweet delight. Extremely Funny.” – New York Magazine
”Four stars. Deliciously funny and entertaining.” – Time Out NY

Readingen framförs på engelska, direkt från originalmanuset.

Medverkande: John La Briola, Olle Roberg, Joyce Romano, Caspar Rundegren, Filip Sandinsson, Olivia Skoog, Anna Tulestedt.

När: Tisdag 17 mars kl 19.00. Pågår till ca 21.20, inklusive paus. Därefter publiksamtal för dem som vill.


Var: Playhouse Teater, Drottninggatan 71 A

Biljetter: 100 kr

Skådespelarna repeterar pjäsen under dagen och läsningen görs på engelska, direkt från originalmanuset. Vi avrundar med ett samtal där du gärna får dela med dig av dina tankar om pjäsen, om du vill.

Varmt välkommen!


Klicka för att boka!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar