tisdag 12 februari 2019

Just nu ser jag fram emot -


- dagens repetition av operan USHER på Folkoperan, byggd på rysaren The Fall of the House Of Usher, av Edgar Allan Poe, med musik av Debussy och Annelies Van Parys.

Från deras hemsida:


"Operan påbörjades av Claude Debussy men har nu skrivits färdigt av den belgiska tonsättaren Annelies Van Parys. En beställning av Folkoperan och Staatsoper unter den Linden i Berlin, där uppsättningen hade urpremiär den 12 oktober. Produktionen kommer att turnera vidare till Belgien, Holland och Frankrike.
Usher i Philippe Quesnes tolkning tar oss till ett nedgånget hus som för tankarna till de tongivande skräckfilmerna från 1980-talet. Vi bjuds in till ett orkestrerat kammarspel, i ett hus över vilket det vilar en förbannelse. Här bor syskonen Madeline och Roderick, som är de sista överlevande i den förr så mäktiga släkten Usher, helt isolerade från omgivningen. Förlamade av en oförklarlig skräck kämpar de för sin överlevnad. Frågan är vad rädslan och skräcken består av och vem som vinner på att rädslan inte lämnar huset Usher?"

Kolla in deras fenomenala blänkare:


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar