tisdag 5 december 2017

DET ÄR SOM DET ÄR
Av och med Maria Johansson Josephsson och Tove Sahlin/Shake it Collaborations
Premiär på Allkonstrummet c/o Studio Mossutställningar
8-10 dec 2017

På fredag 8 december kl 19 är det premiär för Det är som det är av Maria Johansson Josephsson och Tove Sahlin på Allkonstrummet c/o Studio Mossutställningar i Värtahamnen. Föreställningen framförs t.o.m. 10 december och visas därefter på Skeppsholmsstudion 15-16 december.

Det är som det är är en sångcykel och en dansbesvärjelse; ett koreografiskt och musikaliskt originalverk av och med Maria Johansson Josephsson och Tove Sahlin. Det handlar om döden. Klädsel: Svart. 

"Döden kommer närmare och vi accepterar det. Låter det sjunka in och lever med det. Döden lurar runt alla hörn, väntar på sin tur, din tur och vi vet om det. Vi accepterar det faktum att vi alla ska dö. Låt oss se det från den ljusa sidan. Ett lyckligt slut. Till ljuva toner av brutna röster dör vi framför dina ögon. Det är som det är. Vi sjunger oss igenom livets skådespel och dansar mot graven.
Ingenting varar för evigt."

Mossutställningar är ett stort ateljékomplex, där många av Stockholms kulturarbetare har kontor, som håller till i SVT Dramas gamla finlandsbåtliknande lokaler i Värtahamnen sedan 2014. Här finns också det 100 kvadratmeter stora Allrummet som används som studio, replokal och utställningsrum. Shake it Collaborations Det är som det är blir det första verk som har sin premiär i Allkonstrummet.

Shake it Collaborations är ett turnerande scenkonstkompani som drivs av koreografen och artisten Tove Sahlin. Ett djuplodat politiskt perspektiv genomsyrar verksamhetens alla delar - konstnärligt, strukturellt, kommunikativt. Läs mer på hemsidan här.

DET ÄR SOM DET ÄR - Ett koreografiskt och musikaliskt originalverk
Av och med Maria Johansson Josephsson & Tove Sahlin
Visuellt koncept: Josefin Hinders
Foto och video: Nemo Stocklassa Hinders

Allkonstrummet c/o Studio Mossutställningar:
Fre 8 dec kl 19, lör 9 dec kl 16sön 10 dec kl 16
Skeppsholmsstudion:
Fre 15 dec kl 19lör 16 dec kl 16

Mer om föreställningen här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar