lördag 7 mars 2015

Just nu ser jag fram emot -

- kommande veckas föreställningar: 

Måndag, SVALBARD på Dramalabbet. 

"En monolog av Erika Blix
URPREMIÄR: 6 mars
Monologen är ett surrealistiskt/realistiskt stycke text som berör viljan att ställa något tillrätta. En annan människas handlingar eller för att iordningställa och ifrågasätta sitt egna jag, få sin röst hörd, alternativt höra sin egen röst. Tillåta den att bli hörd.
”Människans kropp svarvar sig rum i en egen tänkt eller verklig tid. Skiljelinjer och revir upprättas. Något nedmonteras för att få ny plats. En ny struktur. Rum ställs mot rum, livlighet mot vila, det publika mot det personliga.”
Av och med: Erika Blix
Medspelare: Charlott Lihnell
Regi: Jennie Rydén
Producent: Hend Aroal
Ljusdesigner: Ronald Hessman."

Onsdag, grenrep av PEOPLE RESPECT ME NOW på Turteatern. 

"– OM JAG HAFT MAKT SOM EN DIKTATOR OCH VELAT SKAPA EN SITUATION MED MESTA MÖJLIGA KRIMINALITET, DÅ SKULLE JAG HA SKAPAT SAMHÄLLEN UNGEFÄR LIKADANA SOM DE VI HAR NU.
Niels Christie, kriminolog

Ingen hade sett några signaler.
Ett haltande samhällsnät försöker hantera det fruktansvärda som skett, i en värld där känslor inte får kännas och drömmar inte blir verklighet. 
Genom förhör, samtal och dagböcker får vi kika in i sprickor till förövarnas vardag några aningslösa veckor innan katastrofen.

Den älskade musikläraren, snyggaste killen i klassen, fotbollsfarsan och skolans outsider spelar huvudrollerna i den nyskrivna pjäsen om makt, våld och vardagsondska, baserad på personliga berättelser och intervjuer.
Efter att ha gått till grunden med offrets berättelse i Materia – Jag är inte Linda Lovelaceoch Hon finns inte med på fotografiet undersöker scenkonstkompaniet Lumor nu förövarens inre och yttre värld.
People Respect Me Now får publiken lägga pusslet om vad som hände eller inte hände, vem som bär ansvaret, vem som går fri och vad som kanske kommer att hända…

– People respect me now.
Michael Carneal, Heath High School, 14 år"


Torsdag, reading av DINA VÄNNNER på Dramalabbet

Söndag, WEDDING SINGER med Teater Poff på Dieselverstan. 

"När Robbie Hart, New Jerseys mest populäre bröllopssångare,
dumpas vid altaret vänds hans värld upp och ner.
Han har helt gett upp hoppet, när han träffar Julia.
Julia Sullivan är en hopplös romantiker med stora giftasdrömmar och hon hjälper Robbie upp på fötter igen. Tillsammans planerar de ett bröllop utan dess like – Julias bröllop med Glen….
Musikalföreningen POFF! presenterar stolt The Wedding Singer. En romantisk komedi, baserad på filmen med samma namn – nu tonsatt med ett gäng svängiga låtar. Pengar och kärlek, förväxlingsdrama och fest; The Wedding Singer har ALLT!
Välkomna till en färgsprakande 80-talsföreställning.
Arrangör: POFF! Regi: Ylva Hilber Koreografi: Maja Malm Producent: Oscar Ohlson/POFF!
Föreställningen riktar sig främst till unga vuxna/vuxna, men är inte obehaglig och kan därför ses av barn (även om de kanske inte kan komma att förstå allt)."


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar