torsdag 18 oktober 2018

Missa inte Kamraternas KALLSKÄNKEN! Obs! Kort spelperiod!


 Kamraternas suveräna kabaré KALLSKÄNKEN, i regi av Dan Turdén, byggd på Jenny Wrangborgs diktsamling från 2010, med Johanna Lazcano, Alexander Ohakas, Kajsa Ekström och Jenny Wrangborg gör ett kort gästspel på teater Brunnsgatan Fyra, och det är något som inte får missas.

Föreställningen är en - som alltid med Kamraterna - mycket smakfull, vansinnigt rolig, och nästan knökigt kreativ kabaré om livet i kallskänken på ett kafé i Göteborg. Högt och lågt, poetiskt, personligt och politiskt, genom sång, dans och spel får vi följa ett berättande om livet är på andra sidan disken, och det framförs med sån humor, glädje och exakthet att jag bara glatt sitter och gapar. 

Detta är något så ovanligt som en föreställning jag skulle vilja se igen.

KALLSKÄNKEN är omkring en timme, precis lagom lång för mej att orka flina mej igenom varenda nummer. Detta är en föreställning för Parkteatern, för Soppteatern, för Riksteatern, för SVT, för diverse gästscener, för LO och för HRF.

Detta är också något så ovanligt som verkligt initierad arbetarteater, något mycket ovanligt i detta land av idel ädel medelklass.

I skrivande stund har du bara åtta chanser på dej att se föreställningen. 

Biljetter hittar du här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar