onsdag 11 mars 2015

Just nu ser jag fram emot -

 -  101 HATTAR ATT SPARKA NER INNAN JAG DÖR, en lunchföreställning på Dansmuseet. 

Silje Onstad Hålien är den första kvinnan i Norge att dansa Halling på elitnivå. Under sina 8 år som koreograf och dansare har hon bidragit till att stärka dansens roll inom teatern. Hon har arbetat på Det Norske Teatret, Frikar Dance company, Riksteatret, Västanå teater, Rikskonsertane och koreograferat fem föreställningar genom sitt kompani Villniss. År 2013 var hon konstnärlig ledare för den norska invigningen Chess Championships i Chennai, Indien.
Susanne Marko är dramatiker, dramaturg, regissör, författare, teaterkritiker. Hon har skrivit ett 25-tal uppförda pjäser, några böcker och film och TV-manus. Just nu arbetar hon på ett operalibretto för vuxna och ett dito för barn.
Anders Löfberg är en mångsidig multiinstrumentalist och riksspelman med rötterna i den småländska folkmusikmiljön. Han är utbildad på Kungl. Musikhögskolan i Stockholm. Anders är en trendsättande cellist, nyskapande kompositör, traditionsbärare på fiol och en uppskattad dansspelman. Han är en eftertraktad musiker på den nordiska folkmusikscenen och är känd från kritikerrosade band som Nordic och Majorstuen.
Idé och regi: Susanne Marko.
Idé, koreograf och dansare: Silje Onstad Hålien. 
Musik/musiker: Anders Löfberg. 
Längd: 50 minuter. 
Biljetter: 150 kronor. Köps via Kulturbiljetter.se eller bokas via 08-441 76 51. 
Speldatum: 
Tisdag 17 mars 18.00 (+efterföljande samtal med Silje, Anders, Susanne m.fl.).


- PEOPLE RESPECT ME NOW med Lumor på Turteatern


– OM JAG HAFT MAKT SOM EN DIKTATOR OCH VELAT SKAPA EN SITUATION MED MESTA MÖJLIGA KRIMINALITET, DÅ SKULLE JAG HA SKAPAT SAMHÄLLEN UNGEFÄR LIKADANA SOM DE VI HAR NU.
Niels Christie, kriminolog

Ingen hade sett några signaler. Ett haltande samhällsnät försöker hantera det fruktansvärda som skett, i en värld där känslor inte får kännas och drömmar inte blir verklighet. Genom förhör, samtal och dagböcker får vi kika in i sprickor till förövarnas vardag några aningslösa veckor innan katastrofen.

Den älskade musikläraren, snyggaste killen i klassen, fotbollsfarsan och skolans outsider spelar huvudrollerna i den nyskrivna pjäsen om makt, våld och vardagsondska, baserad på personliga berättelser och intervjuer.
Efter att ha gått till grunden med offrets berättelse i Materia – Jag är inte Linda Lovelaceoch Hon finns inte med på fotografiet undersöker scenkonstkompaniet Lumor nu förövarens inre och yttre värld.
People Respect Me Now får publiken lägga pusslet om vad som hände eller inte hände, vem som bär ansvaret, vem som går fri och vad som kanske kommer att hända…

– People respect me now.
Michael Carneal, Heath High School, 14 år


Av: Paula Stenström Öhman
Medverkande: Eva Rexed, Sandra Huldt, Lars Bringås, Oskar Thunberg
Regi: Paula Stenström Öhman
Scenografi & ljusdesign: Markus Granqvist
Musik och ljuddesign: Saemundur Grettisson
Sång/text: Kajsa Grytt
Kostym: Jenny Nordmark
Teknik: Jenni Godoy
Producent: Vilma Seth
Marknadsföring: Therese Jonasson
Regiassistent: Maja Frykberg Andersson
Scenografiassistent: Siri Areyuna Wilhelmsson
Grafisk form: Erica Jacobson
Foto: Freja Lindberg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar