fredag 22 november 2013

SÅNGER FRÅN ANDRA SIDAN HAVET av Jason Robert Brown, svensk text och regi Tomas Sundström, med Tove Vahlne, Ylva Nordin, Vilhelm Blomgren och Rasmus Mononen,

Föreställning nr. 90 2013. 

SÅNGER FRÅN ANDRA SIDAN HAVET av Jason Robert Brown. Svensk text och regi: Tomas Sundström.
Gotlänningarna kom till stan och visade oss hur musikteater ska göras. Jag är så väldigt lycklig att jag har en biljett till morgondagens föreställning, för det här är musik och text som kostar på. Man kan inte luta sej tillbaka och hoppas på att man kommer att hänga med lite sådär omedvetet. Detta är en två timmars föreställning som kortats ner till en dryg timme, och det känns, det är lite som om balansen inte riktigt finns där. Jag hade gladeligen suttit kvar en timme till, så jag hoppas att dom kommer att göra ett gästspel någonstans i Kulturhuset.
Fyra på scenen och tre i bandet, lite resväskor och en hypersäker föreställning som blivit transpornerad från New York till Gotland, och det funkade utmärkt. Jag är ju ganska omusikalisk, så jag uttalar mej inte om tonsäkerheten, men jag njöt i fulla drag, och när en av sångarna rev av King of The World då satt jag som på en igelkott. Och ungfaan är bara 21 år gammal och går första året på artisten!
Översättningen av några låtar störde mej en smula, men regin var säker och precis sådär avskalad och talande som jag tycker det ska vara när man befinner sej mittemellan konsert och musikteater. Sa jag att jag hade en biljett till i morgon?


Relaterade länkar:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar