tisdag 2 november 2021

Jag ser fram emot premiären av SATURDAY NIGHT FEVER på CHINATEATERN


 Saturday Night Fever är en jukeboxmusikal från 1998 baserad på filmen Saturday Night Fever från 1977. Dess bok är av Nan Knighton (i samarbete med Arlene Phillips, Paul Nicholas och Robert Stigwood), och låtarna består till största delen av låtar som fanns med i filmens soundtrack, som i sin tur mestadels skrevs och framfördes av Bee Gees.



Musikalen fokuserar på Tony Manero, en italiensk-amerikansk Brooklyn-ungdom vars helg tillbringas på det lokala diskoteket. Där njuter han av publikens beundran och en växande relation med Stephanie Mangano, och kan tillfälligt glömma verkligheten i sitt liv, inklusive ett återvändsgränd jobb i en färgaffär och hans gäng deadbeat vänner. I ett försök att göra det till en familjevänlig show, eliminerades många av filmens mörkare element, inklusive referenser till raskonflikter, droganvändning och våld, från handlingen.


Original London-produktion (1998)

Regisserad och koreograferad av Phillips, scenanpassningen på £4 miljoner hade premiär i West End den 5 maj 1998 på London Palladium och avslutades den 26 februari 2000. I originalrollen ingick Adam Garcia som Tony och Anita Louise Combe som Stephanie. Laurence Olivier Award-nomineringarna gick till Garcia för bästa skådespelare i en musikal, Phillips för bästa teaterkoreograf och produktionen för bästa nya musikal. Ett album släpptes av Polydor Records.


Original Broadway-produktion (1999)

Efter tjugosju förhandsvisningar öppnade Broadway-produktionen, med Phillips regi, den 21 oktober 1999 på Minskoff Theatre, där den spelades för 501 föreställningar. I rollistan ingick James Carpinello som Tony och Paige Price som Stephanie, med Orfeh som Annette, Paul Castree som Bobby C. och Bryan Batt som DJ Monty.


Chinateaterns hemsida hittar du HÄR

Biljetter hittar du HÄR



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar