måndag 4 mars 2019

Idag ser jag fram emot -

- ikväll, då jag ska se PROJEKT: MAMMA, på Ö2, på Östgötagatan 2. 


Från deras hemsida: 

Ö2 är en scenkonstgrupp med scen på Östgötagatan 2.
Vi arbetar runt om i Sverige och har internationella samarbeten.
Vi är ett undersökande scenkonstkollektiv, som arbetar för att hitta nya vägar att nå fram till djärva, angelägna och innovativa sceniska uttryck och strävar efter en äkthet och nerv i allt vi gör.
Vi metodutvecklar och hittar nya tillvägagångsätt att göra scenkonst.Vi gör våra egna produktioner, samproduktioner, gästspel och Residens.
Vi ser det som en stor och viktig uppgift att samarbeta med andra frigrupper.

Projekt: Mamma är ett koncentrat av en tid. En utforskande, lekfull, genreöverskridande och dokumentär teaterföreställning om minnen, glömska och de berättelser som utgör ett liv.Projekt: Mamma undersöker Alexandra genom sin mormors dagböcker en fantastisk berättelse från sin egen barndom. En historia som visar sig vara full av toppar och dalar, av hemligheter, humor, olika platser, livslögner, längtan, familj, försoning, förgänglighet, och sann kärlek. Av och med: Alexandra Zetterberg Ehn, Producent Ö2 Teresia Pettersson, Producent Folkteatern Gävleborg Ingegerd HerlitzPremiär den 25:e Februari. Spelas till och med 6:e Mars Ö2 i samarbete med Folkteatern Gävleborg.
Med stöd från Stockholms stad och Konstnärsnämnden.

”Alexandra Zetterbergs fantastiska föreställning handlar om något så ovanligt som två kvinnor, två mammor, som både älskar sitt barn men som samtidigt när en frihetslängtan. En längtan som gång på gång gör att det lilla barnet kommer i kläm, åsidosatt av de vuxnas egna behov. Ändå är det långt ifrån en bitter uppgörelse om mammornas svek, tvärtom finns här kärlek och förståelse sida vid sida med sorgen över att bli bortlämnad. Det är storartat, berörande och fullt av värme och humor.” Maria Sveland.

”…ett roligt, effektivt grepp som något lyser upp bilden av den fruktansvärda barndom som Zetterberg beskriver. Det totala sveket, det groteska osynliggörandet…en otroligt stark skildring, Alexandra Zetterberg Ehn gör det enda möjliga, med lätt hand och på mild malmöitiska låter hon Margit bjuda på påtår. Som om ingenting har hänt….”
Lars Ring, Svd

”…hjärtligt och hjärtskärande på samma gång…kafékväll med extra allt, i positiv bemärkelse…”
Gustaf Nyberg TeaterStockholm.se 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar