måndag 11 mars 2019

Missa inte Playhouse Teaters underbara readings


Jag uppskattar verkligen readings, antagligen för att det är den enklaste formen av teater: bara en bunt skådisar, lite ljus, en scen och en text. Resten från man fantisera.

Missa därför inte Playhouse Teaters readings nu i vår!

Från deras pressrelease:

FRÅN STORSTADSMYLLER TILL TJUVJAKT PÅ KENYAS SAVANN
 
Nu drar vårens readings äntligen igång här på Playhouse, först ut tisdag 19 mars är: Bedlam av Zayd Dohrn – en både komisk och finstämd skildring av två vilsna storstadssjälar som kanske kan finna en ny väg framåt tillsammans. Därefter är det dags för Downstate av Bruce Norris den 9 april och sist ut i vår är Lynn Nottages omtumlande pjäs Mlima's Tale den 14 maj. Mer info nedan.

Klicka för att boka!

BEDLAM av Zayd Dohrn

Sam sitter på tunnelbanan när en kille i samma vagn plötsligt blir misshandlad. Han bjuder med killen – Kevin – hem till sig, för omplåstring. Några dagar senare är Kevin fortfarande kvar och i Sams huvud är de nu vänner, nära vänner.

Sam börjar ta sig an att hjälpa Kevin med allt från kärlek till jobb. Men vad vet han egentligen om Kevin? Och är Sams engagemang i honom hälsosamt, eller börjar det bli maniskt? Sams familj och vänner blir allt mer oroade av den oväntade, intensiva vänskapen.

En berättelse om två tilltufsade själar som – kanske – finner varandra i storstadens myller. Om fördomarna de möter, och har om varandra. Och om att välja: Vill jag se världen i ett underbart men riskabelt skimmer eller i en stabil gråskala?

Zayd Dohrn har de senaste åren fått mycket uppmärksamhet för sina pjäser, bland annat blev "The Profane" Critic's pick i New York Times.

Readingen framförs på engelska, direkt från originalmanuset.

När: Tisdag 19 mars kl 19.00. Readingen pågår till ca 21.00 inklusive paus. Därefter publiksamtal för dem som vill.

Var: Playhouse Teater, Drottninggatan 71 A

Medverkande: Amelia Clay, Erika Dittmer, Karolina Furberg, Lukas Larsson, Antonio Tengroth

Biljetter: 100 kr

Skådespelarna repeterar pjäsen under dagen och läsningen görs på engelska, direkt från originalmanuset.
Vi avrundar med ett samtal där du gärna får dela med dig av dina tankar om pjäsen, om du vill.

Titta gärna in på Playhouse Bistro före eller efter readingen och ta ett glas eller en matbit!

Varmt välkommen!

Klicka för att boka!

READING 9 APRIL: DOWNSTATE

Oväntat dråplig skildring av det allra mörkaste 

Information in English will be available shortly. 
Fred brukade jobba som pianolärare men lever numera på matkuponger, är rullstolsburen efter ett överfall och kan inte längre spela sin älskade Chopin på grund av sin artros. Dessutom slutade hans fru för länge sedan prata med honom, och nu har hon gått bort. Ett sorgligt öde! Före allt detta hände dömdes Fred för sexuella övergrepp på två av sina minderåriga pianoelever. Fortfarande sorgligt? Eller snarare rättvist?

Är det möjligt att någonsin bli skuldfri efter sexualbrott mot barn? Går det att känna sympati för människan bakom brottet? Bruce Norris skildrar detta svåra ämne på sitt karakteristiska sätt i Downstate: med krass och – faktiskt – dråplig humor och med otroligt smart och välskriven dialog.

Pjäsen utspelar sig på det rehabiliteringsboende där Fred bor ihop med tre andra män dömda för samma brott. Deras vardag pendlar mellan tjafs om vem som glömt köpa sojamjölk till att deras hus bli beskjutet av fientliga grannar. En dag kommer Andy, en av Freds utsatta pianoelever, dit för att ställa honom till svars. Det hela utvecklar sig i en riktning ingen av dem hade väntat sig.

Biljetter
: 100 kr

Skådespelarna repeterar pjäsen under dagen och läsningen görs på engelska, direkt från originalmanuset. Vi avrundar med ett samtal där du gärna får dela med dig av dina tankar om pjäsen, om du vill.


READING 14 MAJ: MLIMA'S TALE

En omtumlande resa genom girighet, begär & fåfänga

Information in English will be available shortly.

Elefanten Mlima är legendarisk. På den kenyanska savannen där han strövar är han äldre, större och mer aktad än de flesta. Den som kröker ett hår på hans huvud riskerar hårda straff. Men ändå sker det. För sina magnifika betars skull dödas Mlima och en rafflande, ljusskygg handel tar sin början. Går det att sälja ett par så glödheta betar? Vad driver människorna som är involverade – desperationen att mätta sin familj eller begäret efter en optimal statussymbol till lyxvåningen?

Elefanten Mlima visar sig vara svår att ta död på – han tar oss med på en  omtumlande resa genom mänsklig girighet, utsatthet, begär och fåfänga –  och hans betar lämnar spår efter sig på alla som kommer i kontakt med dem.

Beautiful, endlessly echoing portrait of a murder and its afterlife. 
– The New York Times

The world Nottage has brought to the stage is rich with detail, its characters complex and engaging. – TimeOut New York

Biljetter: 100 kr

Skådespelarna repeterar pjäsen under dagen och läsningen görs på engelska, direkt från originalmanuset. Vi avrundar med ett samtal där du gärna får dela med dig av dina tankar om pjäsen, om du vill.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar