torsdag 5 december 2019

Jag vill passa på att rekommendera -


- teater Reflexs uppsättning av GUDARNA – La tragedia umana, på Teater Reflexen i Kärrtorp. Det är en mycket modig, högt kompetent och för teatersverige säregen föreställning om vad som händer med en människa när den utpekas som förövare.

Från deras hemsida: 


Vi vill lyfta ur den vita, heterosexuella medelklassmannen ur sin förövarroll för att skärskåda de bakomliggande idealen; Hur vi formar män i dagens samhälle och vad som händer med en människa som fostras in i att bli en förövare. Vi vill undersöka konsekvenserna av detta samt söka lösningar för att kunna gå vidare i debatten och föra diskussionen kring mansrollen via männens egna erfarenheter dvs. tillämpa tolkningsföreträde och låta ”den vita mannen” själv ta ansvar för sin historia.
Vi bakom projektet är en grupp professionella skådespelare som inte bara vill spela teater för ”de redan frälsta”. Teatern ska vara demokratins arena: en motvikt till Twitter-krig och drev. Det är dags för teatern att våga riskera något: Bara så kan teatern bli en viktig samhällskraft. Bara så kan vi göra teatern till en viktig plats för alla.
Vi vill göra teatern storslagen igen.

SEPARATISTISKA SAMTAL
Efter föreställningarna den 21, 22 & 23 november hålls mansseparatistiska samtal på ca 1 timme, ledda av organisationen MÄN, för de som definierar sig som män.

Återstående föreställningar 

 Här köper ni biljetter: https://kulturbiljetter.se/kassa/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar