onsdag 19 april 2023

Dragdrottningar på Dramaten





 #Dramaten

Under våren ges åtta tillfällen för den yngre publiken att gå på en guidad visning på Dramaten. #Lillan och #Tjorvens lilla teaterguidning vänder sig till barn mellan fem till sju år och startar den 4 maj. 


–Att klä ut sig, fantisera och hitta på är teaterns huvudsyssla och vi hoppas att publiken river ut hela garderoben när de kommer hem och gör sina egna guidningar, säger Carl Johan Karlson, konstnärlig ledare för Unga Dramaten.


Per Öhagen/Tjorven i Christina Schollins kostym från Figaros bröllop (1992) och Razmus Nyström/Lillan i Ellen Jelineks kostym från Unga Dramatens pjäs Kungligaste teatern (2018). Foto: Micke Sandström/Dramaten.



Med två dragdrottningar som guider får barnen på ett lekfullt sätt en inblick i teaterns värld och dess långa och spännande historia. På rundvandringen i Thaliahuset kommer de bland annat att få se Marmorfoajén och Stora scenens salong.


Guidningen är cirka 45 minuter och det finns möjlighet att äta medhavd matsäck innan. Ges vardagar för förskoleklasser och på helger för allmänheten. Start och avslut i Lejonkulans foajé.


Guidade visningar av Dramatenhuset har varit populära och uppskattade av publiken under många år. Nu startar Dramaten, efter uppehåll under pandemin, åter guidade visningar och börjar denna gång med de allra yngsta. Till hösten kommer fler visningar att erbjudas, både till barn och vuxna.


Dragduon HBTQUL utgörs av skådespelarna Razmus Nyström och Per Öhagen, Lillan respektive Tjorven, som båda är skådespelare på Dramaten och just nu aktuella i föreställningen Arv på Målarsalen.


@hbtqul @perohagen @razmusnystrom @dramaten @carljohankarlson #ungadramaten #drag #dragqueen #dragdrottning #gay #hbtq #queer #teater #dramaten

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar