onsdag 13 november 2019

Idag ser jag fram emot -


FRÄMMANDE FRÅN KISELDALEN med Parterrren på Teater Ö2 - Scenkonst, på Östgötagatan 2.

Jag såg deras fenomenala STOCKHOLMSDJUR på Kilen på Stadsteaterna i Mars förra året, då jag skrev: 

"Den här föreställningen stimulerar mej. Som en katt med en lasersiktesprick, eller en bebis i en avancerad titut-lek, är jag totalengagerad. Jag ler så jag får ont i nacken - för jag antar att där sitter fästet för den där senan eller muskeln som drar mina mungipor uppåt. Det här är kreddigt och kreativt, nyskapande och gediget hantverk, simultant."

FRÄMMANDE FRÅN KISELDALEN är en skruvad samtida relationskomedi om beslutet att skaffa barn med klimatkatastrofen och Valhall som fond.

I Årsta förbereder sig Cissi och Jocke för en alldeles särskild kväll när telefonen ringer. Det är Jockes okände halvbror. Från Kiseldalen. Han vill komma på besök.

Kvällen blir inte som någon av dem tänkt sig.

Medverkande:
Henrik Bergström, David Book, Johanna Rane

Manus:
David Book

Regi och visuellt utförande:
Ensemblen


PARTERREN Teater grundades 2016 av skådespelarna Henrik Bergström, David Book och Johanna Rane. Samtliga examinerades från Teaterhögskolor under åren 2008-10 och har sedan dess varit professionellt verksamma på institutionsteatrar och i fria grupper. 

Inspirerade av teatrar med stark lokal förankring och närkontakt med sin publik har PARTERREN den långsiktiga ambitionen att utforska Stockholms berättelser - samtida, historiska, fiktiva - förhoppningsvis alltid angelägna. 

PARTERREN tror också att en engagerande teater förutsätter fria lustfyllda nyfikna skådespelare som gör medvetna konstnärliga val. Först då ges en möjlighet åt publiken att finna förtroende för guiderna ner i avgrunden eller till utsiktspunkten däruppe. PARTERREN är en skådespelarteater.


Biljetter hittar du här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar