tisdag 4 april 2017

Jag vill rekommendera -


- cabareten GRÅT, på kägelbanan.

GRÅT

En djupdykning i ett hav av tårar
Forskning visar att kvinnor gråter i genomsnitt mellan 30 och 64 gånger per år, och män gråter mellan 6 och 17 gånger per år. Män tenderar att gråta mellan två och fyra minuter, och kvinnor gråter genomsnittligen i sex minuter. När vi gråter släpper kroppen automatiskt ut kemikalier som fungerar som etnaturligt lugnande medel. 
GRÅT är en komisk, sorglig och musikalisk föreställning om hur vi förhåller oss till ett av våra mest grundläggande uttryck. Låt den här kvällen flöda i tårar. Gråt som fastnar i halsen, tårar på kragen eller sprutande tårar av skratt. Via extremt sorgliga sånger som Om tårar vore guldI en sal på lasarettetDen stora dagen dyker vi ner i havet av tårar.
Vi söker svar på frågor som: Varför reagerar vi så starktnär vi ser en vuxen människa som gråter? Hur skiljer sig manlig och kvinnlig gråt? Gråt i andra delar av världen? Kan gråten vara ett vapen? När borde vi ha gråtit, men inte kunnat? Vad händer med ogråten gråt?
På scenen: Katrin Sundberg & Stefan Clarin
Lennart Simonsson – piano
Christoffer Schoug – gitarr
Tomas Bergquist – bas/slagverk
Texter:  Katrin Sundberg
Regi: Klas Wiljergård

Biljetter hittar du HÄR.
(En redovisning av när jag och min vän Geraldino Bidé såg föreställningen följer inom kort. Eller, snart i alla fall. Om någon vecka, förhoppningsvis, kan jag nog lova, tror jag, säkert. Kanske.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar