torsdag 1 oktober 2015

Idag ser jag fram emot -

- dagens öppna repetition  av Lumpors uppsättning av TUSEN BITAR.



Tusen Bitar

Dokumentärföreställningen Tusen Bitar hade premiär i Västerbotten 2010, och blev en stor publik- och kritiker-succé. Nu kommer pjäsen äntligen till Stockholm.
Tusen Bitar är pjäsen som aldrig skulle ha blivit till. Men efter många års tvekan valde skådespelerskan Tove Olsson tillslut att kliva upp på scen i rollerna som sin egen mormor, mamma, morbror och morfar – utan att underrätta de berörda. Hennes avsikt var att ta itu med det smärtsammaste kapitlet i sin egen familjehistoria.
Thomas var 29 år när han dog av ett knivhugg, en septembernatt på trottoaren i Nyköping.Tusen Bitar berättar historien om honom och de som blev kvar. Föreställningen är resultatet av en flerårig arbetsprocess, en djupdykning i dagböcker, familjealbum och förhörsprotokoll.
Tusen Bitar är ett levande vittnesmål om smärtan och nödvändigheten i att ta farväl. En berättelse om kärlek, arv, längtan och försoning.
Pjäsen berör komplexa frågor om offer och förövare; om villkorslös kärlek och om gränsen för det oförlåtliga. Framför allt bär Tusen Bitar på insikten om mänsklig komplexitet bortom kvällsstidningarnas och underhållningslitteraturens braskande förenklingar.
Premiär 2 november 2014 på moment:teater i Gubbängen. 
Av: Tove Olsson
Regi: Oskar Thunberg
Medverkande: Tove Olsson och Olle Axén
Scenografi: Lotta Nilsson
Dockmakare: Jenny Bjärkstedt
Ljus: SUTODA
Ljud och musik: Rickard Lanzén
Producent: Vilma Seth
Grafisk form: Erica Jacobson
Presskontakt: Helena Bunker, producent. helena@lumorteater.se, 073 073 0151

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar