söndag 27 september 2015

Just nu -

- ser jag fram emot i morgon, och publikrep av revyn UTSÅLT på Kulturhuset Stadsteatern. 
Illustration: Erica Jacobson
Av Babben Larsson, Mikael Tornving och Adde Malmberg
Urpremiär 30 september på Lilla scenen
Av: Babben Larsson, Mikael Tornving och Adde Malmberg
Regi: Adde Malmberg
Scenografi: Hansson Sjöberg
Kostym: Gudrun Rösnes
Ljus: Alarik Lilliestierna
Mask: Maria Lindstedt
Kapellmästare: Marika Willstedt
Medverkande:
Mikael Tornving
Adde Malmberg
Elisabet Carlsson
Rakel Wärmländer
Nadja Mirmiran (från 24 oktober)
Kalle Westerdahl
Sofia Bach
Kapellmästare/musiker Marika Willstedt
Musiker Jakob Birgersson
Musiker Mats Persson
Adde Malmberg, Babben Larsson och Mikael Tornving – tre av landets främsta komiker – gör revy specialskriven för Kulturhuset Stadsteatern. I rollerna Kalle Westerdahl, Rakel Wärmländer, Sofia Bach, Elisabeth Karlsson, Adde Malmberg och Mikael Tornving. Urpremiär 30 september på Lilla scenen.
– Att spela revy ställer extra höga krav på att känna in publiken. Du måste ha dem i ögonvrån och känna av hur de reagerar. Fungerar inte kommunikationen med publiken går det inte, säger Adde Malmberg som förutom manusförfattande också regisserar.
När han fick frågan om att sätta upp en revy på Kulturhuset Stadsteatern kontaktade han Babben Larsson och Mikael Tornving för att tillsammans skriva manus.
– Vi kompletterar varandra väl, både i hur vi arbetar och i våra politiska ingångar. Vi har ingen konkurrens eller prestige mellan oss. Det finns en öppen och ärlig vilja att skapa bra texter, helt enkelt, säger Mikael Tornving.
Utsålt är en klassisk revy med sketcher, sång, monologer och musik i ledning av kapellmästare Marika Willstedt. Utgångspunkten är Sverige idag, med ambitionen att spegla samtiden.
– Det får gärna bränna till, säger Babben Larsson, som skrivit flera av de nummer som tar upp dagsaktuella ämnen.
– Det går att skämta om allt, så länge man hittar rätt vinkel. Gemensamt är att det ska vara väldigt roligt. Att det är roligt är en kvalitet i sig, säger Adde Malmberg.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar